KØKKENKURSER

Giv dig selv et motiverende pusterum og en portion inspiration tilsat uundværlige metoder og fif, der gør det sjovere at skrive til hverdag

Længes du efter at skrue op for kreativiteten og sætte fut i fortælleglæden?

Trænger du til et åndehul med plads til at lege og eksperimentere uden at skulle præstere og producere noget til klokken 17?

Så nap en dag eller flere i mit køkken på Saksild Strand. 

Fokus er på dig og din proces, uanset hvor du er i arbejdsprocessen, og hvilken workshop fra køkkenpaletten, du vælger.

Målet er at guide dig til tættere kontakt med din kreativitet og gøre dig til en endnu stærkere og mere original fortæller. 

Dagen er tilpasset netop de unikke sjæle, der sidder rundt om køkkenbordet, og vi arbejder så vidt muligt med jeres eget materiale.

Alt efter vejret kan vi finde på at lave øvelser derude i naturen. Og vi runder altid havet og langsomheden i en kombineret walk & talk og dét, jeg kalder, stillegang. 

Jeg har haft vores lille redaktion på et køkkenkursus hos Tina Andersen. Og vi var mere end tilfredse med det. Dels er Tina en struktureret underviser, der har styr på sit stof og forstår at formidle det. Dels gav køkkenkurset hjemme hos hende en dejlig afslappet stemning, og gjorde kurset enormt hyggeligt og effektivt. Jeg giver mine bedste anbefalinger.” 

Malene Petersen, redaktør DR 

”Jeg kan varmt anbefale Tinas køkkenkursus. Hos Tina finder man sig selv i selskab med en underviser med et skarpt blik for både det lille ord og helheden. Dertil er hun et varmt og  rart menneske, der brænder for det skrevne ord, journalistikken og kreativiteten. Jeg har fået nye input til at blive skarpere på min egen fortælling… Kurset har sat gang i nye ideer og er en mulighed for at træde et skridt tilbage og genfinde glæden ved at skrive og berette. Vi mødtes i Tinas køkken, og dagen omfattede også en god gåtur – en skøn personlig og givtig kursusform fremfor undervisningslokale!”

Lise Nørgaard, JydskeVestkysten

Hej, det er mig, der er Tina

Jeg er særligt god til at hjælpe dig af med præstationsfrakken og få hul igennem til din kreativitet. 

Jeg kobler min ekspertise i journalistiske fortællinger og kreative flows med mine intuitive kompetencer og evne til at skabe nærvær i nuet. Og jeg trækker på +20 års erfaring som underviser og skrivecoach i mediebranchen.

Og så går jeg forrest for fremtidens journalistik.

KØKKENKURSER

FREMTIDENS JOURNALISTIK

Næste kursus 4.3.24

Forestil dig, at journalistikken er med til at gøre verden til et bedre sted.  Forestil dig, at journalistikken bygger bro og skaber forståelse og samhørighed ved at gå i dybden og formidle fra et tillidsfuldt perspektiv fremfor fra frygt, fejl og mangler. Forestil dig at være et autentisk kvalitetsfilter, der hjælper mennesker med at forstå verden og blive klogere på livet.

Velkommen til fremtidens journalistik. Den består af alt det bedste fra journalistikken, som vi kender den. Tilst et bevidst valg om at formidle autentisk, ærligt, troværdigt, nuanceret, balanceret og mangfoldigt med fuld integritet. Tilsat syv grundlæggende principper og et nyt sæt journalistiske kriterier.

Resonerer det hos dig?

Verden har brug for det
Så kom til Saksild Strand og lad os sammen dykke ned i mit konkrete bud på fremtidens journalistik. Verden har brug for den.

Fremtidsforskere har kaldt det i årevis. Det har længe været tid til at skifte retning. Fremtidens journalister skal leve af at dække menneskers behov for fordybelse, indsigt og hjælp til at forstå og finde mening og sammenhæng i en stadig mere kompleks verden. Verden har brug for journalister af den kaliber.

Herhjemme bliver danskerne mere og mere nyhedstrætte. Hver femte slukker for nyhederne jævnfør Reuters Institute Digital News Report for 2022, og det udfordrer vores tolerance og sammenhold – sammenhængskraften i samfundet, demokratiet simpelthen.  

Behov for håb, nytteværdi og høj troværdighed
Næsten hver tredje unge dansker undgår nyheder (jævnfør samme rapport). Tallet stiger. Fordi listen over dårlige nyheder, ulykker og katastrofer er uendelig, og mange af os vælger dem fra for at skærme os selv. Og når vi ser med, banker følelsen af magtesløshed og handlingslammelse på.

Vi har brug for nuanceret journalistik, der bliver serveret med håb, nytteværdi og høj troværdighed. For fraværet af netop dét gør, t vi bliver trætte, kommer i dårligt humør og føler, at der ikke er noget, vi kan gøre. Sådan lyder begrundelserne for fravalget.

Ud af hasterhjulet
Derfor er det tid til at skrue ned for værdiløse mellemregninger og journalistik, der skaber forvirring og forvrænger. Stoppe med at opdatere et væk online. Tid til at producere mindre og løfte kvaliteten. Skære ned på sideantal, flader, udsendelser – ingen har tid til eller behov for det overvældende overload. Og tid til at få cheferne til at justere de politiske aftaler, der spænder ben.

Til glæde for verden, samfundet og hver enkelt journalist og menneske.

Det handler også om ‘work smarter, not harder’ – om t nå mere på kortere tid uden at piske presset rundt i hasterhjulet. Det handler om mindste og om nye bæredygtige, kreative arbejdsrutiner. De tektoniske plader under såvel journalistikken som vores måde at arbejde på rykker på sig.

Opgør med fortidens blik på mennesker og journalistikken
Nyhedskriterier, nyhedstrekant, nyhedsstemme og tilstræbt objektivitet har haft sin tid. Det er nødvendigt at gøre op med fortidens forældede opfattelse af journalistikken og menneskers formåen. Det er på tide at definere journalistikken, sådan helt grundlæggende, ud fra nutidens perspektiv og blik på verden.

Vi må væk fra kommercialiseringen af journalistikken. Væk fra mediernes overfladiske larm og forvrængede billede af verden, der er med til at fastholde mennesker i en handlingslammende tilstand af frygt og mangel. Væk fra både haster- og hamsterhjul.

Fremtidens journalister
Som journalister er vi det filter, mennesker oplever verden igennem. Vi påvirker menneskers syn på verden og måde at være i verden på big time. Det ansvar må vi forvalte med respekt og kærlighed. Af hensyn til os selv, journalistikkens overlevelse og verdens tilstand.

Fremtidens journalister:
– Gør en forskel ved at være et autentisk kvalitetsfilter, der hjælper mennesker med at blive klogere livet og verden
– Er firstmovers på fremtidens journalistik og en ny professionalisme indenfor journalistikken
– Gør verden til et bedre sted, fordi de undgår at forvrænge verdens tilstand
– Formidler fra hvert deres unikke ståsted med hver deres unikke stemme. – Bruger bevidst hjerne, krop, hjerte og intuition

Du får:
– Inspiration til at vende det traditionelle frygt- og mangelbaserede medieparadigme på hovedet og tænke nyt og frit
– Motivation til at blive firstmover på fremtidens journalistik
– Indblik i mit bud på grundlæggende principper og nye kriterier for journalistikken
– Intro til fire søjler i fremtidens journalistik

Form:
En anderledes kursusdag med nærvær i nuet langs havet og rundt om mit køkkenbord i et dynamisk samspil mellem korte oplæg, tænkepauser, små øvelser og refleksion.

Næste kursus: 4. marts 2024
Sted: Strandfarmen, Strandvænget 66, Saksild Strand
Tid: 10.00 -17.00 – ankomst fra 9.45
Pris: 4.500,- kr. eksklusive moms, inklusive fuld forplejning, hvis du betaler samlet (5.625 med moms) og 4.950 kr. (6.187,50 med moms), hvis du vælger at betale i rater

Tilmelding:  Du kan tilmelde dig og købe kurset her eventuelt betalt i rater eller via Mediernes Efteruddannelse (ME),tilmeldingen er åben, og du ryger videre til den konkrete kursusbeskrivelse. 

Jeg holder også dette og andre køkkenkurser udenom ME, når det passer dig og mig. Kontakt mig her

Bindende tilmelding
Din tilmelding er bindende, når du modtager besked om, at du er optaget på kurset, og at kurset bliver gennemført.

Selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra, og hvis det sker, kan en kollega altid overtage din plads. Jeg er også fleksibel, hvis det er muligt at afsætte pladsen til anden side. En eventuel omfakturering koster et administrationsgebyr på 1.000 kroner.

Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

BLIV KREATIV MED VILJE

Næste kursus 15.2.24

Længes du efter at tune ind på din kreativitet? Ku’ det være fedt med nogle metoder til idéudvikling? Har du lyst til at arbejde og skrive i flow?

Så kig forbi mit køkken på Saksild Strand og lad os sammen skrue op for din kreativitet. Dette kursus fokuserer på den kreativitet, der kommer indefra og på de spilleregler, der er forudsætningen for, at kreativitet kan opstå. 

Tag præstationsfrakken af
 Vi leger med flow både, når du skriver, og når du idéudvikler. Og vi dykker ned i de blokeringer, der kan stå i vejen for din kreativitet. Fokus er på dig og din proces i en ramme, der bryder radikalt med kontor og klasselokale – og hænger præstationsfrakken på knagen uden for døren. 

Vær original
Historien er vigtigst. Hvis ikke historien er god, rækker en fin indpakning i form af spændingsopbygning og lækkert sprog ikke. Eer historien vag og uvedkommende, bruger vi ikke vores dyrebare tid på den. Så kom og få fingrene i processen og leg med forskellige metoder og måder at tænke i fortællinger på. Bliv mere original.

Arbejd i kreative flows
‘Bliv kreativ med vilje’ giver dig konkrete måder at finde ind til din 
kreativitet på, metoder til at skrive frit og fra hjertet. Og vi afprøver måder at gøre os fri af indre dommere, alskens vurderinger og uheldige minder på.

Med Saksild Strand som ramme inddrager vi natur og bevægelse i undervisningen og skruer op for kreativiteten derude i naturen og henover køkkenbordet med garanti for intensitet og nærvær. Du bliver kreativ med vilje.

Du får: 
– Øvelse i at vække din kreativitet og skrive i flow
– Øvelse i at idéudvikle metodisk i forskellige faser af arbejdsprocessen
– Konkrete spilleregler og metoder, der hjælper med at bringe kreativiteten i spil
– Mulighed for at arbejde med dine egne ideer og tekststumper

Form:
Workshoppen har processen i centrum i en vekselvirkning mellem korte oplæg, øvelser og refleksion med udgangspunkt i hver enkelt deltagers behov og arbejdsproces. Rammen for kurset både ud og inde giver, sammen med vigtige spilleregler, din kreativitet optimale betingelser. Du arbejder med dine egne ideer og løsere tanker, og der er tid til individuel sparring. 

Forud:
Du vil blive bedt om at sende løse ideer eller emner forud for kurset, som du kan arbejde videre med på dagen. Undervisningen tager i vid udstrækning udgangspunkt i dine og de andre deltageres egne eksempler. Desuden bliver du bedt om at sende tekst samt lave en kort præsentation af dig selv og dine forventninger til kurset. Du modtager en mail et par uger forud for kurset.

‘Bliv kreativ med vilje’ er første modul i en pakke bestående af 5 x 1 dag på Saksild Strand. Kurset kan købes alene eller med et eller flere af de andre kurser.

Næste ’Bliv kreativ med vilje’: 15. februar 2024
Sted: Strandfarmen, Strandvænget 66, Saksild Strand
Tid: 10.00 -17.00, ankomst fra 9.45
Antal deltagere: max 5
Pris: 4.500,- eksklusive moms, inklusive fuld forplejning

Tilmelding:  Direkte her og allerhelst via Mediernes Efteruddannelse (ME), tilmeldingen er åben, og du ryger direkte til den konkrete kursusbeskrivelse.

Jeg holder også dette og andre køkkenkurser udenom ME, når det passer dig og mig. Kontakt mig her

Bindende tilmelding
Din tilmelding er bindende, når du modtager besked om, at du er optaget på kurset, og at kurset bliver gennemført.

Selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra, og hvis det sker, kan en kollega altid overtage din plads. Jeg er også fleksibel, hvis det er muligt at afsætte pladsen til anden side. En eventuel omfakturering koster et administrationsgebyr på 1.000 kroner.

Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

INTERVIEW TIL FORTÆLLING 

Næste kursus 29.2.24

Har du ikke altid det rigtige på blokken, når du godt vil folde en scene ud? Savner du fif og metoder til at forberede dig og skabe overblik? Har du lyst til at udvide interviewpaletten og blive en endnu bedre interviewer?

Så kom til Saksild Strand og lad os sammen tune ind på, hvordan du interviewer efter scener og spændingskurve, så der kommer fortællende journalistik ud af det. Så du kan folde scener ud og inddrage tanker og følelser. Så du kan arbejde med vendepunkter, milepæle, menneskers drivkraft og tænke i struktur fra start. Og så du kan male sigende detaljer eller dialog, der rækker langt ud over den konkrete situation og handling.

Lyt mere, spørg bedre
Langs havet og henover mit køkkenbord
 leger vi med mål og interviewrunder. Vi bruger Hero’s Journey som inspiration og metode til interviewforberedelse. Vi interviewer og spørger ind til scene, tanke, følelse og handling. Og vi ser på observation som metode og grunden til, at det nogle gange lønner sig at holde kæft, observere og spørge senere.

Bliv en endnu bedre interviewer. Brug din intuition. Lyt mere. Spørg bedre.

Fokus på din proces
Fokus er på dig og din arbejdsproces i en ramme, der bryder radikalt med kontor og klasselokale: mit køkken og max fem deltagere. Og vi lader naturen, walk & talk og stillegang
hjælpe til at med at skrue op for kreativiteten.

Du får: 
– Interviewteknikker til fortællende journalistik
– Øvelse i at arbejde med interviewmål og -runder
– Øvelse i at interviewe til fortælling
– Snust til Hero’s Journey som inspiration og metode til interviewforberedelse
– Fif til at bruge observation som metode

Form:
Workshoppen har processen i centrum i en vekselvirkning mellem korte oplæg, øvelser og refleksion med udgangspunkt i hver enkelt deltagers behov og arbejdsproces. Rammen for kurset både inde og ude giver kreativiteten optimale betingelser, og sammen skaber vi et tillidsfuldt rum med plads til at eksperimentere, fumle og fejle og lære af erfaringerne. Der er også tid til individuel sparring.

‘Sådan interviewer du efter scener og spændingskurve’ er andet modul i en pakke, der består yderligere fire endagskurser på Saksild Strand. Kurset kan købes alene eller med et eller flere af de andre kurser.

Forud:
Du vil blive bedt om at sende input forud for kurset, som du kan arbejde videre med på dagen. Undervisningen tager i vid udstrækning udgangspunkt i dine og de andre deltageres egne eksempler. Desuden bliver du bedt om at sende en tekst samt lave en kort præsentation af dig selv og dine forventninger til kurset. Du modtager en mail et par uger forud for kurset.

Næste kursus: 29. februar 2024
Sted: Strandfarmen, Strandvænget 66, Saksild Strand
Tid: 10.00 – 17.00 – ankomst fra 9.45
Antal deltagere: max 5
Pris: 4.500,- eksklusive moms, inklusive fuld forplejning

Tilmelding:  Direkte her og allerhelst via Mediernes Efteruddannelse (ME), tilmeldingen er åben, og du ryger direkte til den konkrete kursusbeskrivelse. 

 Jeg holder også dette og andre køkkenkurser udenom ME, når det passer dig og mig. Kontakt mig her

Bindende tilmelding
Din tilmelding er bindende, når du modtager besked om, at du er optaget på kurset, og at kurset bliver gennemført.

Selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra, og hvis det sker, kan en kollega altid overtage din plads. Jeg er også fleksibel, hvis det er muligt at afsætte pladsen til anden side. En eventuel omfakturering koster et administrationsgebyr på 1.000 kroner.

Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

LÆR AT SKRIVE I SCENER 

Næste kursus 7.3.24

Hvorfor overhovedet skrive i scener? Hvad er en scene egentlig? Og hvordan forvandler man et citat til scene?

Kom og nørd scener på Saksild Strand. Få ind under huden, hvad en scene egentlig vil sige. Forstå forskellen på referat og scene. Mærk forskellen på scener, der folder sig ud i real tid, stumper af scene hist og her og fortættede afsnit, der på få linjer præcist og stærkt sammenfatter en essens af et måske længere tidsforløb. Sug til dig af forskellige måder at bruge dialog på. Find de sigende detaljer. Lær at skrive i scener.

Fold scenen ud 
Scener er essentielle i fortællende journalistik, fordi vi godt vil have handlingsforløbet til at udspille sig
 for læsernes indre biograf. Scener eller scenestumper giver de fleste hverdagshistorier et løft og et pift liv.

På dette køkkenkursus arbejder vi med at folde scener ud og fortætte skelsættende øjeblikke, der ikke rummer handling eller bare fortælles stærkest sådan. Vi leger, eksperimenterer og lærer. Og vi zoomer ind i på scene-eksempler udefra og reflekterer over, hvad der virker og hvorfor.

Fokus på din proces
Fokus er på dig og din proces i en ramme der bryder radikalt med kontor og klasselokale: Mit køkken og max fem deltagere. Med en god gåtur fuld af stillegang og havets brusen skruer vi op for kreativiteten derude i naturen og henover køkkenbordet med garanti for intensitet og nærvær.

Du får: 
– Øvelse i at skrive scener
– Øvelse i at bruge dialog
– Inspiration til at tage hjem og lege videre
– Fornemmelse for mangfoldigheden udi sceneskriveri
– Øvelse i at åbne og bruge sanserne
– Forudsætninger for at forløse den gode scene.

Form:
Workshoppen har processen i centrum i en vekselvirkning mellem korte oplæg, øvelser og refleksion med udgangspunkt i hver enkelt deltagers behov og arbejdsproces. Rammen for kurset både inde og ude giver kreativiteten optimale betingelser, og sammen skaber vi et tillidsfuldt rum med plads til at eksperimentere, fumle og fejle og lære af erfaringerne. Der er også tid til individuel sparring.

Forud:
Du vil blive bedt om at sende tekst eller andet materiale forud for kurset, som du kan arbejde videre med på dagen. Samtidig vil undervisningen i vid udstrækning tage udgangspunkt i dine og de andre deltageres egne eksempler. Desuden bliver du bedt om at læse lidt tekster samt lave en kort præsentation af dig selv og dine forventninger til kurset. Du modtager en mail et par uger forud for kurset.

‘Lær at skrive i scener’ er tredje modul i en pakke, der består af yderligere fire endagskurser på Saksild Strand. Kurset er med fuld forplejning og kan købes alene eller sammen med et eller flere af de andre kurser.

Næste kursus: 7. marts 2024
Sted: Strandfarmen, Strandvænget 66, Saksild Strand
Tid: 10.00 – 17.00 – ankomst fra 9.45
Antal deltagere: max 5
Pris: 4.500,- eksklusive moms, inklusive fuld forplejning
Tilmelding:  Direkte her eller allerhelst via Mediernes Efteruddannelse (ME), tilmeldingen er åben, og du ryger direkte til den konkrete kursusbeskrivelse. 

 Jeg holder også dette og andre køkkenkurser udenom ME, når det passer dig og mig. Kontakt mig her

Bindende tilmelding
Din tilmelding er bindende, når du modtager besked om, at du er optaget på kurset, og at kurset bliver gennemført.

Selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra, og hvis det sker, kan en kollega altid overtage din plads. Jeg er også fleksibel, hvis det er muligt at afsætte pladsen til anden side. En eventuel omfakturering koster et administrationsgebyr på 1.000 kroner.

Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

KOM UNDER HUDEN PÅ DIN HOVEDKARAKTER

Næste kursus 11.4.24

Har du lyst til at skrive, så man kan mærke din hovedkarakter? Vil du gerne formidle med nærvær og nerve? Savner du metoder og fif til at komme under huden og gøre din karakter vedkommende?

Så kom og nørd karaktereropbygning og -udvikling på Saksild Strand. Vi dykker ned i filmens univers og den fiktive forfatters karakterværksted, for her er masser af inspiration, viden og konkrete metoder at hente, der nemt oversættes til virkelighedens karakterer.

Hovedkarakterens udviklingsrejse
Hovedkarakteren er afgørende for plottet og historien, uanset om du laver fortællende journalistik eller fiktion. Det illustreres allertydeligst via Dr. Joseph Cambells universelle Hero’s Journey-model – en slags manual til karakterens personlige udvikling og handlinger. 

Henover køkkenbordet udforsker vi derfor også, hvilke faser en given hovedkarakter – og ethvert menneske på tværs af tid, kultur, religion og samfundslag – gennemgår under små som store (livs)kriser og forandrende udviklingsrejser. 

Grib chancen
Grib chancen for at nørde karakterer en hel dag spækket med en vifte af varierede øvelser, indsigter og stillegang langs havet.

Du får:
– Masser af karakterøvelser som du kan bruge fremover
– Metoder og fif til at få kompleksiteten og nuancerne frem i dine karakterer 
– Øvelse i at arbejde med karakteropbygning og -udvikling
– Indsigt og træning i at bruge helterejsemodellen som metode til at komme under huden på dine karakterer og forstå den udvikling, de gennemgår.
– Nerve, nærvær og ny motivation

Kreativt åndehul
Workshoppen har processen i centrum i en vekselvirkning mellem korte oplæg, øvelser og refleksion med udgangspunkt i hver enkelt deltagers behov og arbejdsproces. Med Saksild Strand som ramme skaber vi et intenst og dynamisk frirum afsondret fra hverdagens forpligtelser og rutiner, hvor du kan sætte både hjerne og hjerte fri.

Rammen for kurset både inde og ude giver kreativiteten optimale betingelser, og sammen skaber vi et tillidsfuldt rum med plads til at eksperimentere, fumle og fejle og lære af erfaringerne. Der er også tid til individuel sparring.

‘Kom under huden på din hovedkarakter’ er fjerde modul i en pakke, der består af yderligere fire endagskurser på Saksild Strand. Kurset er med fuld forplejning og kan købes alene eller sammen med et eller flere af de andre kurser. 

Forud: 
Du vil blive bedt om at sende tekst eller andet materiale forud for kurset. Undervisningen vil i vid udstrækning tage udgangspunkt i dine og de andre deltageres egne eksempler. Desuden bliver du eventuelt bedt om at læse lidt tekst samt lave en kort præsentation af dig selv og dine forventninger til kurset. Du modtager en mail et par uger forud for kurset.

Næste kursus: 11. april 2024
Sted: Strandfarmen, Strandvænget 66, Saksild Strand
Tid: 10.00 -17.00 – ankomst fra 9.45
Antal deltagere: max 5
Pris: 4.500,- eksklusive moms, inklusive fuld forplejning

Tilmelding:  Direkte her eller allerhelst via Mediernes Efteruddannelse (ME), tilmeldingen er åben, og du ryger direkte til den konkrete kursusbeskrivelse. 

 Jeg holder også dette og andre køkkenkurser udenom ME, når det passer dig og mig. Kontakt mig her

Bindende tilmelding
Din tilmelding er bindende, når du modtager besked om, at du er optaget på kurset, og at kurset bliver gennemført.

Selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra, og hvis det sker, kan en kollega altid overtage din plads. Jeg er også fleksibel, hvis det er muligt at afsætte pladsen til anden side. En eventuel omfakturering koster et administrationsgebyr på 1.000 kroner.

Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

FORTÆL SÅ LÆSEREN BLIVER HÆNGENDE

Næste kursus den 18.4.24

Savner du variation, i måden du bygger dine tekster op på? Længes du efter at fortælle historier, der fastholder læseren? Har du lyst til at arbejde med fremdriften i dine historier?

Så kom og nørd plot og struktur på Saksild Strand. Dette kursus fokuserer på, hvordan du bygger dine tekster op. Vi leger med forskellige måder at strukturere og fortælle din medbragte historie på. Og vi ser på, hvilken forskel det gør for fokus, fremdrift og den røde tråd.

Fremdrift & dybere mening
Vi tuner særligt ind på fremdriften i historien. For det rækker ikke at skrive i scener og fange sigende detaljer. Hvis du vil fastholde læseren, skal du også overordnet vide, hvad historien i virkeligheden handler om, hvad der skal med og hvilken rækkefølge, du vil fortælle det i. Du må bygge teksten op på en måde, der giver læseren lyst til at blive ved med at læse.

Hvad skal drive fortællingen frem?

Hvad har læseren brug for at vide?
Hvordan skaber du sammenhæng og naturlige overgange? Hvad har læsten brug for at vide for at forstå historien?  

Kom med på en anderledes kursusdag fjernt fra kontor og klasselokale, hvor vi langs havet og henover mit køkkenbord sammen skruer op for kreativiteten og får struktur på din tekst.

Bliv en bedre historiefortæller.

Du får: 
– Øvelse i at plotte din historie og skabe fremdrift
– Træning i at få god struktur på teksten
– Kendskab til fortællemodeller og plot
– Øvelse i at arbejde med fokus & dybere mening

Form:
Workshoppen har processen i centrum i en vekselvirkning mellem korte oplæg, øvelser og refleksion med udgangspunkt i hver enkelt deltagers behov og arbejdsproces. Rammen for kurset både inde og ude giver kreativiteten optimale betingelser, og sammen skaber vi et tillidsfuldt rum med plads til at eksperimentere, fumle og fejle og lære af erfaringerne. Der er også tid til individuel sparring.

Forud: 
Du vil blive bedt om at sende tekst eller andet materiale forud for kurset, som du kan arbejde videre med på dagen. Undervisningen vil i vid udstrækning tage udgangspunkt i dine og de andre deltageres egne eksempler.
Du bliver også bedt om at læse lidt tekst samt lave en
 
kort præsentation af dig selv og dine forventninger til kurset. Du modtager en mail et par uger forud for kurset.

‘Fortæl så læseren bliver hængende’ er femte modul i en pakke, der består af yderligere fire endagskurser på Saksild Strand. Kurset er med fuld forplejning og kan købes alene eller sammen med et eller flere af de andre kurser.

Næste ’Fortæl så læseren bliver hængende’: 18. april 2024
Sted: Strandfarmen, Strandvænget 66, Saksild Strand
Tid:  10.00 -17.00 – ankomst fra 9.45
Antal deltagere: max 5
Pris: 4.500,- eksklusive moms, inklusive fuld forplejning

Tilmelding:  Direkte her eller allerhelst via Mediernes Efteruddannelse (ME), tilmeldingen er åben, og du ryger direkte til den konkrete kursusbeskrivelse. 

Jeg holder også dette og andre køkkenkurser udenom ME, når det passer dig og mig. Kontakt mig her

Bindende tilmelding
Din tilmelding er bindende, når du modtager besked om, at du er optaget på kurset, og at kurset bliver gennemført.

Selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra, og hvis det sker, kan en kollega altid overtage din plads. Jeg er også fleksibel, hvis det er muligt at afsætte pladsen til anden side. En eventuel omfakturering koster et administrationsgebyr på 1.000 kroner.

Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Online-skrivehulen

ONLINE-SKRIVEHULEN

Tag dynen og din bærbare med i sofaen en tidlig morgen. Eller sæt dig med et glas kølig Gewurtzraminer, når resten af huset er gået til ro. Bliv dygtigere i dit eget tempo præcis når det passer dig.

Skriveretreat

SKRIVERETREATS

Forestil dig en eksotisk skriveoase i en lun middelhavsbugt eller på gudernes frodige Bali. Afsondret fra verden med en (skrive)coach på sidelinjen. Det er inden for rækkevidde. 

Walkabout

WALKABOUTS

Trænger du til en pause tilsat et strejf eventyr? Der sker noget indeni, når du, bare et øjeblik, stiger af hverdagens stress og jag. Find den direkte vej til det, du ønsker og til at gøre det, du vil.

FORTÆL JOURNALISTIK FRA HJERTET

Lær at fortælle journalistik fra hjertet, så vi sammen kan forandre verden og gøre den forskel, kloden har brug for. Lad os sammen skabe fremtidens journalistik.

FORDI FORTÆLLINGEN TÆLLER